• 1 cebula czerwona
  • ¼ szklanki czerwonego octu winnego
  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym (3 x 170 g)
  • 1 szklanka posiekanych zielonych oliwek
  • 1 szklanka suszonych pomidorów w zalewie
  • 3 gałązki selera naciowego
  • pęczek bazylii

Dressing

  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  1. Cebulę pokroić w piórka i włożyć do octu. Odstawić na bok na 30 min.
  2. Tuńczyka dobrze odsączyć, przełożyć do miski.
  3. Dodać posiekane oliwki, posiekane pomidory suszone, posiekany seler naciowy, oraz bazylię.
  4. Dodać odsączoną cebulę.
  5. W misce zmieszać składniki dressingu i polać nim sałatkę. Dobrze wymieszać.

Leave a comment