Ulubione przepisy z 2024 roku.

Sałatka wyzwanie – bardzo wymagająca. Niecodzienny, trudny smak. Wspaniała na upał.

Naleśniki z Maroka. Ciekawe urozmaicenie diety śniadaniowej.

Kurczak marokański. Kuchnia Maghrebu jak zwykle zaskakuje połączeniami smakowymi.

Niby normalne pancakes a jednak różnica tkwi w szczegółach, no i pomarańczy.
Ulubione przepisy z 2023 roku.

Farfalle Alfredo to danie amerykańsko-włoskie z gwiazdami niemego kina w tle.

Samo zdrowie. Strzał energetyczny przed wyjściem do szkoły.

Włoska wersja sałatki z tuńczyka. Niezwykle kolorowo, bogato i śródziemnomorsko.

Miła odmiana od popularnego standardu marchewka z cukrem.
Ulubione przepisy z 2022 roku.

Są wspaniałe – leciutkie i miękkie. Podawane ze słodkim sosem na bazie palonego czosnku

Zimne tosty z szynką są nudne jak flaki z olejem, ale Monte Cristo Sandwich wcale nie.

Niespodziewany sukces kuchni uzbeckiej. Kto by się spodziewał?

Bardzo miła odmiana od pesta bolognese, czyli tradycyjnego z bazylią i orzechami pinii.
Ulubione przepisy z 2021 roku.

Bardzo prosty sos. Genialny w swej prostocie i zaskakujący efektem pomimo niewielu składników.

Dzieci nie lubią tuńczyka z puszki? Proszę sprawdzić czy aby na pewno.

Precz z Nutellą! Naleśniki nie zawsze muszą być na słodko.

Wspaniale “czyści” lodówkę. Danie do samodzielnego wykonania przez dzieci po powrocie ze szkoły.
Ulubione przepisy z 2020 roku.

Proszę pamiętać, że gulyas, w tradycji węgierskiej jest zupą.

Pesto, to wszechświat możliwości. Dzieciom, podczas rejsów, bardzo smakowało pesto z zielonej pietruszki.

Jedno z dań kuchni indyjskiej, które nie powinno być bardzo ostre. Hit wśród załogantek.

Dzieci podchodzą do tego dania jak do jeża. Ale po pierwszym kęsie wrogość znika.
Ulubione przepisy z 2019 roku.

Dzieci przepadają za tym daniem. Jest proste i szybkie, Co ważne, dzieci nie jedzące jajek w żadnej postaci, jedzą Carbonarę.

Śniadanie mocy! Bardzo międzynarodowe: przepis francuski, chałka żydowska, syrop klonowy kanadyjski.

Alternatywa dla naleśników. Jedno z ulubionych śniadaniowych dań rejsowych dzieci i skipperów . Nawet Pani Agata potrafi zjeść cały talerz.

Dzieci jedzą to danie w ilościach hurtowych. Chili con carne NIE jest daniem meksykańskim. Pochodzi z Teksasu.