• 450 g marchewki
  • 150 g rodzynek
  • 100 g orzeszków ziemnych bez soli
  • 1 pęczek kolendry
  • 1 pęczek grubego szczypioru

Dressing

  • Skórka i sok z 1 limonki
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki harissa
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane lub wyciśnięte
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • sól, pieprz
  1. Cebulę pokroić w piórka i włożyć do octu. Odstawić na bok na 30 min.
  2. Tuńczyka dobrze odsączyć, przełożyć do miski.
  3. Dodać posiekane oliwki, posiekane pomidory suszone, posiekany seler naciowy, oraz bazylię.
  4. Dodać odsączoną cebulę.
  5. W misce zmieszać składniki dressingu i polać nim sałatkę. Dobrze wymiesza

Leave a comment